Hoeveel liter Benzine mag je in een Jerrycan meenemen?

Hoeveel liter Benzine mag je in een Jerrycan meenemen?

Ontdek de maximum toegestane hoeveelheid benzine en diesel in een jerrycan voor vervoer in auto's in Nederland en België. We bieden gedetailleerde informatie in ons uitgebreide artikel op Verkeerswinkel.nl. Blijf op de hoogte van de regels en richtlijnen omtrent brandstofvervoer en krijg een duidelijk inzicht in wat is toegestaan. Bezoek vandaag nog onze website voor het volledige artikel.

Hoeveel liter Benzine / Diesel mag je in een Jerrycan meenemen?

Wat zijn nu precies de regels voor het vervoer van brandstof in jerrycans? Wij leggen het hieronder voor je auto. Het vervoer van gevaarlijke goederen is geregeld door het Europees Verdrag betreffende het internationaal vervoer van gevaarlijke goederen over de weg, beter bekend als ADR.

Vervoeren van benzine en diesel in jerrycans

Het ADR-reglement stelt strenge voorwaarden aan het vervoer van brandstoffen, maar er zijn ook uitzonderingen. De voorschriften van de ADR-reglementering zijn bijvoorbeeld niet van toepassing op het vervoer van vloeibare brandstoffen (zoals benzine en diesel) als reservebrandstof voor persoonlijk gebruik.

Reservebrandstof in jerrycan meenemen voor auto of bus

Wel moet de reservebrandstof worden vervoerd in draagbare brandstofrecipiënten, zoals jerrycans, en mag er niet meer dan 60 liter per transporteenheid worden vervoerd. Echter de wet staat toe dat in totaal maximaal 240 liter brandstof kan worden meegenomen, maar dat lijkt ons niet altijd wenselijk. Wil je het zeker weten? Stel gerust jouw vraag eens aan de legal-specialist van jouw bedrijf.

Jerrycans in de auto mag dat?

Daarnaast moeten alle nodige maatregelen worden genomen om lekkage te voorkomen en moeten de jerrycans stevig worden vastgemaakt in de kofferbak. Hoewel het toegestaan is om maximaal 240 liter brandstof te vervoeren, raden we dit sterk af vanwege veiligheidsoverwegingen.

Jerrycan meenemen en vervoeren in de auto? Bekijk dan zeker eens onze volgende artikelen. Deze jerrycans zijn officieel UN-gekeurd met certificaat en perfect voor alle brandstoffen.