Veilig werken langs de weg

Veilig werken aan de weg

Veilig wegwerkzaamheden verrichten

Wij helpen je graag en delen onze kennis, bekijk nu ons handboek. Heb je hulp nodig of zijn er vragen stel ze gerust. We leveren ook huur mogelijkheden met wegafzetting materialen en kunnen de installatie voor jouw project compleet voor je verzorgen. Of bestel via direct op bol.com.

Goed aan de weg werken

Iedere dag zetten wegwerkers zich in om openbare weg in Nederland aan te pakken en veiliger te maken. Veilig werken kent veel aspecten. Het gaat daarbij allereerst om het werken met veilige en goedgekeurde producten, machines, gereedschappen en apparaten. Maar ook om het goed organiseren van veiligheid en veilig gedrag voor alle deelnemers.

Download handboek

Veilig werken langs de weg. Download nu onze gratis whitepaper met alle informatie dat er toe doet voor een veilige verkeerssituatie tijdens wegafzettingen, het zetten van een werkvlak, het plaatsen van verkeersborden en een langsafzetting.

Download Whitepaper ›

In de whitepaper staan de belangrijkste risico’s en de maatregelen om risico’s terug te dringen.

Veilig en verantwoord werken langs de weg

Wegwerkzaamheden Nederland

Actuele informatie over alle wegwerkzaamheden in Nederland op alle grotere A en N wegen. Bekijk alle wegwerkzaamheden en ga altijd voorbereid op weg. Bezoek nu Van A naar Beter, voor een actuele stand van alle wegwerkzaamheden in Nederland.

Voorbeelden van wegafzettingen

Er zijn diverse middelen die gebruikt kunnen worden om een wegafzetting te zetten, in de whitepaper treft je diverse voorbeeld en materiaal dat hiervoor wordt ingezet, zoals het soort verkeerborden, geleidebakens, afzethekken en verkeerskegels.

Een werkvak zetten langs de weg

Een werkvak zetten is erg belangrijk om veilig te kunnen werken, maar ook om het verkeer veilig te laten passeren. We hebben dit in details en met praktijk tekeningen voor je toegelicht in onze handboek: Veilig werken langs de Weg.

Een langsafzetting plaatsen

Bij een langsafzetting kunnen diverse obstakels gebruikt worden, de meest gebruikte wegafzetting materialen hiervoor zijn pionnen, geleidebakens en kunststof afzethekken. De richtlijnen voor langsafzetting en onderlinge afstanden in meters en pratijk informatie vind je in onze handboek: Veilig werken langs de Weg.

Plaatsing van verkeersborden

Voor het plaatsen van verkeersborden bij wegwerkzaamheden zijn diverse regels m.b.t. de RVV borden, posities en opbouw. Ook hierover staat alles beschreven in ons handboek: Veilig werken langs de Weg.

Wil je meer informatie over onze wegafzetting materialen of zijn er nog andere vragen? Laat het ons dan even weten en neem contact op, alvast bedankt.