Roestvrij Staal of Roestvast Staal?

Roestvrij Staal of Roestvast Staal?

RVS is een legering bestaande uit ongeveer 80% ijzer en met een aantal toevoegingen, waaronder chroom, nikkel en molybdeen. Dankzij deze specifieke samenstelling ontstaat er een beschermende laag op het oppervlak van het materiaal. Wat is nu de juiste naam, Roestvrij Staal of Roestvast Staal? De materiaalman legt het uit.

Roestvrij Staal of Roestvast Staal?

RVS is een legering bestaande uit ongeveer 80% ijzer en met een aantal toevoegingen, waaronder chroom, nikkel en molybdeen. Dankzij deze specifieke samenstelling ontstaat er een beschermende laag op het oppervlak van het materiaal, wat ervoor zorgt dat RVS jaren meegaat zonder te roesten. Ontdek alles over roestvast staal, de juiste benaming voor dit duurzame materiaal.

Zijn er verschillende soorten RVS?

Jazeker, er zijn vele RVS legeringen met elk hun specifieke eigenschappen. De meest voorkomende types zijn RVS 304 en RVS 316.

De beste RVS afwerking?

Dit ligt helemaal aan het feit waarvoor je het gebruikt. Binnen, buiten, design afwerking, industrie of langs het water of de zee. De bestendigheid van roestvrij staal (roestvast staal) wordt niet alleen bepaald door de legering, maar ook door de oppervlakteruwheid, die afhankelijk is van de afwerking.

Je zou hierbij kunnen denken aan een RVS Fietsenrek dat op een andere manier gebruikt dan een RVS Lichtmastbeugel voor het ophalen van een verkeersbord.

De afwerking heeft niet alleen invloed op het uiterlijk van het RVS, maar ook op de manier waarop het materiaal het beste schoongemaakt kan worden.

Er is een ruime keuze in afwerkingsmogelijkheden zoals: F2B, F2D, Glasparelstralen, Beitsen en passiveren, Electrolytisch polijsten, K320SC, K320SC mat of fijn geborsteld, Richtingloos geschuurd, Bright Annealed, Hoogglans gepolijst, Super mirror 8, Wafelmotief, Gravé of ledermotief, Linnenmotief & Gecisseleerd.

Vragen over de verschillen in RVS en materialen?

Als er nog vragen zijn, laat het ons gerust weten. Wij vertellen je er graag mee over. Neem contact met ons op of stel je vraag via live chat.